HEALTHY SNICKERS PROTEIN BARS

22.2.18



Většina kupovaných proteinových tyčinek mě pěkně nebaví. Když už nejsou raw, jejich složení není zrovna moc #healthy. A když už zdravé jsou, tak jíst raw tyčinky několikrát týdně mě za chvíli rychle omrzelo. Proto jsem pátrala po nějakém jednoduchém a zároveň zdravém receptu. 

I když to tak nemusí vypadat, tyto proteinem nabyté tyčinky jsou vážně jednoduché a neroztečou se vám v krabičce. Jsou strašně dobré, ale přesto i dost výživné, takžeže vás jeden kousek s přehledem zasytí. 
Výhoda tohoto receptu je to, že si ho můžete upravovat donekonečna. Abyste se co nejvíce přiblížili chuti Snickers, doporučuji použít arašídové máslo. Kromě skvělé chuti je také plné proteinu. Osobně jsem měla chuť na něco extra, tak jsem arašídové máslo nahradila mandlovým a kešu máslem a řeknu vám - "nesnickers" sklidily úspěch v celé rodině. Jo - a nepečou se!
Pokud máte alergii na ořechy, myslím, že máslo ze slunečninových semínek poslouží stejně dobře :) 

R E C E P T
na cca 16 tyčinek
nugátová vrstva
1 hrnek kokosové mouky (nebo mletého kokosu)
1 hrnek vašeho oblíbeného proteinu
2 lžíce nepraženého kakaa
1/2 hrnku mandlového másla (můžete použít jakékoli jiné oříškové máslo)
1/2 hrnku čekankového/datlového/kokosového/javorového sirupu
1/4 hrnku rostlinného mléka

karamelová vrstva
1/2 hrnku kešu másla
1/2 hrnku čekankového/datlového/kokosového/javorového sirupu
2 lžíce kokosového oleje

čokoládová vrstva/poleva
1 tabulka kvalitní hořké čokolády
nebo
domácí čokoláda
150g kakaového másla
35g kakaa
6-8 lžic javorového sirupu
špetka soli

1. Začneme tím, že plech o velikosti 16x26 cm vyložíme pečícím papírem

2. Ve velké míse smícháme veškeré suché ingedience na nugátovou vrstvu. Přidáme oříškové máslo a sirup, které společně promícháme a nakonec přilijeme po troškách mléko. Mělo by nám vznikout hutné a lepkavé těsto, které rovnoměrně rozprostřeme na plech a dáme do lednice vychladnout.

3. Na mírném ohni (nebo mikrovlnce :D) smícháme všechny přísady na karamelovou vrstvu a za stálého míchání necháme všechny ingredience hezky propojit. Směs přelijeme na vychladlou nugátovou vrstvu a znovu odložíme do lednice.

4. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu (nebo smícháme veškeré ingredience na domácí čokoládu), kterou opět nalijeme na již skoro hotové "nesnickers" a necháme tak 20 minut ztuhnout v ledničce.

5. Pokud je vše hezky ztuhlé, celý blok vyndáme z plechu a nakrájíme ho na obdélníčky.

6. "Nesnickers" uchovávejte ve vzduchotěsné krabičce. V lednici vydrží (spíš teda nevydrží, protože je všechny sníte) i měsíc. Můžete si je schovat i do mrazáku.

Ditta x

You Might Also Like

3 komentářů